Zdravim,

jsem tady novy, takze nevim, jestli se tady tohle tema jiz neprobiralo. Chtel bych zit v cechach jinak, nesoutezit s lidmi, ale spolupracovat, coz v mainstreamove spolecnosti neni mozny. Kdyz se clovek rozhodne zit jinak - sobestacne, pomalu, nehonit se, tak je to dobra volba a reseni, ale zadny clovek neni ostrovem sam pro sebe, proto vidim jako jedinou moznost opravdu realne spojit lidi, kteri chteji zit takto alternativne, ne jen pres web, ale v realnem zivote. Vymyslet si svoje pravidla, myslenku, podle ktere chceme zit, zalozene na spolupraci a soudrznosti clenu komunity, ne hromadeni a soutezeni. Tahle spolecnost uz nejde reformovat a je jen otazkou casu kdy se sama zborti, bylo by proto zahodno vymyslet a hlavne uskutecnit jeji alternativu, nezavislou na systemu, zavislou pouze na prirode a spolupraci clenu komunity.

Nebo jaka je vlastne predstava o zivotu vas vsech co se zajimate o premakulturu, jak pisi jsem tu novy, takze nevim, zda zde jiz neexistuje neco, to se tady snazim popsat. Z toho co tu mam moznost cist, mi prijde ze ta myslenka permakultury je zamerena na individualni nezavislost - koupim si pozemek na kterym si budu hospodarit, maximalne v rodinnem klanu - to neni dobra myslenka, pokud to takto chapu dobre. Rad se necham ale poucit jaky je cil lidi praktikujicich permakulturu[ne o ni mluvici], pokud takovi lide jsou. Diky.

Matej

Prohlédnuto: 5284 x

Odpovědět

Odpovědi do této diskuse

Ano asi to bylo náročné a i dnes pro malopěstitele asi není poťová zábava.

Ale pro mě je cesta jasná, nevím do čeho přesně jdu, nevím to a brzi se to dozvím, věřím však že budu dělat to co půjde a co zvládnu, víc hold neudělám. Dnes máme pár vymožeností, které tehdy neměli nehodlám se vratit do středověku pro dobrý pocit, ale využívat věci co nejefektivněji s ohledem na okolí.

Zdraví Josua

Odpovědět do diskuse

© 2012   PermaWeb

Odznaky  |  Oznámit problém  |  Podmínky služby