S brambory jsem učinil takový pokus , zda-li by obstály v přírodním ekosystému. prostě usadíte-li hlízy do společenstva planých rostli, jestli by brambor měl šanci zplanět ?-  neměl. Zpravidla do 2 let rostliny zanikly. Zvolil jsem odrůdu Walfi,která se mi zdála blízká planým původním druhům - měla hodně natě, bohatě kvetla a plodila (bobule). Možná by se déle udržely v chudých kamenitých půdách, bez velké konkurence jiných rostlin. Musím si ještě zjistit v jakých podmínkách rostou jeich planí předchůdci a zkusit jiná stanoviště.

Popisky: pěstování, zelenina

Prohlédnuto: 510 x

Odpovědět

Odpovědi do této diskuse

ivo pivo : Chcete mě zabít? :) Málem mi rupla od smíchu cévka v mozku.

jarda bon jovi říká:

Tak já si především myslím, že došlo k záměně nějakého matrjálu k hulení a autor nevědomky nacpal do čulumu  směs hypermanganu a střelného prachu či korditu, nebo okysličovadlo do raketových motorů. Následně inhaloval jako konopí a .....v tom se to stalo.Mozek mu vyletěl zadnicí ven....

Jedná se samozřejmě o recesi, o mystifikaci a kdesi v dálce nekdo brečí smíchy, co nevymyslel za koninu. Pochopitelně že to fungovat nemůže, důkazem budiž plemenitba zvířat......

Odpovědět do diskuse

© 2012   PermaWeb

Odznaky  |  Oznámit problém  |  Podmínky služby