http://www.youtube.com/watch?v=_ozX_nt5A4o&NR=1&feature=fvwp

Absolutní pecka, která má zatím jen ohlas ve světě. U nás je občanské sdružení v zárodku. Byl jsem na nedávné přednášce M.R. v Praze a maximálně mě tenhle způsob bydlení a života nadchl.

Jaký je názor veřejnosti na Architekta odpadu?

Popisky: stavba

Prohlédnuto: 6738 x

Přílohy:

Odpovědět

Odpovědi do této diskuse

thanks....i am czech you can write mein  czech language too .:)ale dik moc moc

;o)  Wish I could, but it's much too hard! I'm Danish!

Ahoj Milado,

PermaMax ví všechno nejlíp, ale snad nevadí když ti taky napíšu svoje postřeh:-/. Bude to hlavně v rodné češtině, tak snad tím nikoho nepobouřím:-). Co se týká stavby u nás v ČR, tak obytný dům ve stylu ES tady nikdo nemá. Na duben, květen se plánuje nebo tedy o.s. Zeměloď plánuje stavbu vzorového domu. Více je na jejich stránkách www.zemelod.cz. Na FB jsem také zaznamenal, že se chystá i u bratrů na Slovensku vzorová stavba. Co ale asi nejvíc doporučuju je na FB skupina o které už tuším píše PermaMax. Tam jsou velmi zajímavé postřehy a diskuze. Tam se určitě dozvíš vše potřebné. Ať se daří.

Mira

Pro ty, kteří ještě stále pochybují o škodlivosti pneumatik. K dispozici je i originál článek v AJ.

http://vitajaros.blogspot.com/2012/02/uvolnovani-plynu-nehraje-roli...

Vzorová stavba earthship na slovensku nebude minimálne do doby, kým sa jasne stanoví, ako ďalej. Počas niekoľkých mesiacov sme sa zaoberali rôznymi možnosťami a alternatívami, prebrali sme niekoľko stoviek odborných a vedeckých prác, urobili desiatky rozborov, zvažovali vyše sto rôznych riešení a mnoho uhlov pohľadov z hľadiska náročnosti, z hľadiska ekonomického, ekologického, časového,  priestorového, estetického atď. Ak bude dostatok času, tak do mesiaca bude na stránke earthship-slovakia článok s podrobnejším vysvetlením. Čo už ale môžem povedať teraz je napríklad to, že:

1. - Z hľadiska tepelnej pohody nemôže pôvodný koncept na Slovensku v žiadnom prípade fungovať a určite nie ani v Čechách.
2. - Našli sme dve vhodné alternatívy, ako pre objekt zabezpečiť teplo bez konvenčných energií, pričom alternatíva A je relatívne "lacná", ale s určitou mierou rizika vo väčšine regiónov SR a alternatíva B je použiteľná na celom území SR, ale rozhodne nie je lacná.

3. - Aj keď sú pneumatiky zadarmo, vo väčšine prípadov môže výjsť stavba ES z pneumatík drahšie ako stavba ES z niektorých konvenčných stavebných materiálov. Extrémna časová náročnosť stavby z pneumatík by vás totiž oberala o čas, kedy by ste mohli zarábať peniaze a prípadne aj o peniaze, ktoré by ste museli platiť napríklad za nájom a energie do dokončenia stavby ES.

4. - Za predpokladu, že by ste museli na stavbu dochádzať a nebývali napríklad niekde blízko stavby u rodiny, tak  stopa CO2, ktorú by ste počas stavby ES po sebe zanechali by bola väčšia ako pri niektorých rýchlych spôsoboch stavby z betónu(!!!), takže o nejakej ekologickej stavbe by sa v takom prípade nedalo hovoriť.

Keď bude článok dokončený a uverejnený, tak vám dám vedieť. Verím, že to bude zaujímavé čítanie :)

Mira Vymazal: Ten článek nezní moc přesvědčivě, rozhodně se nejedná o odborný text. No, ale dejme tomu, že toxické látky se z pneumatik opravdu neuvolňují ............ přesto bych stěnu podzemního domu z pneumatik určitě nedělal. Je to velice nepraktický stavební materiál a proto bych pneumatiku raději odevzdal k průmyslovému zpracování na nějaký užitečný výrobek. Dnes už pneumatiky nejsou nechtěný odpad, ale je to docela dobře využitelná surovina. Skladba stěny podzemního domu se dá udělat z mnohem lepších materiálů, větší cenu bohatě vynahradí podstatně lepší parametry výsledné stěny.

Vem čert škodlivost, a co cit? Bydlet v pleumatikách mi připadá podobné, jako v petlahvích.

Cit chybí, páč jsem se vrátil z organických hospodářství z rakous a jsem zcela konsternová
n a šokován.  Oni si vozí sušené bobky z Indie, guano z Bolivie, thomasovu moučku z Číny, kostní moučku z Argentíny, granulované pokrutiny z Mexika a ekosojové boby z Brazílie. A vše je podle europředpisů. Tomu říkám ztráta citu. a selského rozumu

JBJ: souhlasím.

Ty gumy si dá do domu jenom guma ,stejně jako polystyren....

-pche! protože třeba-  a tady Děti jak leze (ze mě) ze Země polystyren ,tak tady stával Maxuv dům,a tam  jak je ta hromada gum to byl takovej modní ustřel hašišáků z austrálie,oni v tom bydleli...

,

Hlad: Jeden rozdíl tam přece jenom je. Pěnový polystyren má výborné izolační vlastnosti a proto bych ho nezatracoval, má svoje praktické opodstatnění. Do interiéru bych si ho nedával, ale na vnější izolaci poslouží velice dobře (pokud se správně provede, jinak je to katastrofa). Extrudovaný polystyren je určitě dobrá volba pro tepelnou izolaci podzemních domů, pod zelené střechy, pro tepelnou izolaci základů skleníků, pod podlahu ...... ale pneumatiky to praktické opodstatnění postrádají. Jejich jedinou výhodou je to, že se dají sehnat zdarma, ale tím to končí. Jsou nepraktické, pevnostní, akumulační i izolační parametry stojí za starou bačkoru. Pneumatiky je lepší zrecyklovat a udělat z nich zase něco použitelného.

*smazáno pro vulgaritu*

hele  lisujo se polystyrenový uly pro  včely,začněmě lisovat celé domy,na co ty studený zdi....panebože!

Hlad: polystyrenové (nebo polyuretanové) domy se už dávo vyrábějí. To není nic nového.

Odpovědět do diskuse

© 2012   PermaWeb

Odznaky  |  Oznámit problém  |  Podmínky služby