zelenina apod. rostliny se málo roubují . popř. kříží s více vzdálenými rostlinami ( je otázka co všechno by šlo ), je zde nějaký Mičurin, který rouboval (všechno na všechno příbuzné )   ???

Prohlédnuto: 171 x

Odpovědět

Odpovědi do této diskuse

dělám hrášek na ředkvičce a fazol na mrkvi a jako dobrý, plusem je úspora místa

To jako opravdu jedna rostlina?
Máte fotku, nebo návod jak na to?



Martin Horňák říká:

dělám hrášek na ředkvičce a fazol na mrkvi a jako dobrý, plusem je úspora místa

já už moc nefotím, není důvod, svoje aktivity nemám potřebu prezentovat

dělám to tak, že vyseju dva řádky vedle sebe, buď ručně nebo sečkou, řádek ředkvičky a vedle řádek hrášku, roubuju v moment kdy to vyklíčí a list ředvičky a stonek hrachu jsou natolik stejně silné, že je sroubuju

http://cz.seedstray.com/ag-growing-supplies/plant-clips/spring-load...

důležitá je závlaha, a ne horka, řekvičky jsou stejně velký jak rajčata, hrách udělá plno dusíku což kořenovka ocení

Velice zajímavé, určitě vyzkoušíme. Děkuji za odpověď.

Martin Horňák říká:

já už moc nefotím, není důvod, svoje aktivity nemám potřebu prezentovat

dělám to tak, že vyseju dva řádky vedle sebe, buď ručně nebo sečkou, řádek ředkvičky a vedle řádek hrášku, roubuju v moment kdy to vyklíčí a list ředvičky a stonek hrachu jsou natolik stejně silné, že je sroubuju

http://cz.seedstray.com/ag-growing-supplies/plant-clips/spring-load...

důležitá je závlaha, a ne horka, řekvičky jsou stejně velký jak rajčata, hrách udělá plno dusíku což kořenovka ocení

Roubováním zeleniny se zabývám již dlouho. Mezi mé nejúspěšnější pokusy patří:

- roubování dýně na jahody - dýně jsou sice jen o něco větší než jahody, ale zase to vykompenzuje jejich množství.

- roubování kukuřice na křen - kukuřice pak má extra pálivou příchuť. Obrovskou výhodou je nezdolnost křenové podnože, kukuřice se pak chová jako trvalka. Při posekání rychle obrazí stvol i s klasy a je mrazuvzdorná. Jen je potřeba zakopat kolem záhonku do půl metru nějakou zábranu, jinak vám kukuřice zaplevelí celý pozemek. Normálně stačí na jaře seříznout vršek křenu a zapíchnout do něj kousek kukuřičného stonku.

- zdejší guru a myslitel QNX, známý propagátor polykultury bršlice, pýru a kopřivy mě přivedl na geniální myšlenku udělat tuto polykulturu více kompaktní. Zkoušel jsem na jaře na pýr naroubovat kopřivu a cca po 2 týdnech jsem na její vrcholek ještě narouboval bršlici. Roste to báječně a troufám si tvrdit že ještě lépe než polykultura samotná. Jen bych se tě QNX rád zeptal, co s tím pak děláš ? Já z toho zatím jen peču chleba, ale rád se dozvím nové recepty...

jsem rád, že je nás víc takových My čurinů

z pýru by ještě šel pálit líh, na vytápění příbytků

Na to je nejlepší pýr naroubovaný na cukrové řepě.

Martin Horňák říká:

jsem rád, že je nás víc takových My čurinů

z pýru by ještě šel pálit líh, na vytápění příbytků

a cukrová řepa je teď volná z kvót, s tím by se mohlo něco podniknout

Jo, možná na ni roubovat duby. Spodek by se prodal do cukrovaru a vršek by byl na polínka. Energetická rostlina budoucnosti!

Martin Horňák říká:

a cukrová řepa je teď volná z kvót, s tím by se mohlo něco podniknout

duby říznutý japoncema, aby to rostlo rychlejc a ještě říznutý nějakým ovocem, i když taková žaludová mouka.....

no budoucnost je v našich rukou

Odpovědět do diskuse

© 2017   PermaWeb   Využívá technologii

Odznaky  |  Oznámit problém  |  Podmínky služby