Já předu vlnu na kolovrátku. Zatím jsem se tedy nezmohla na vlastní česačku, takže jen koupené česance. Ale doufám, že časem budou vlastní ovečky i rouno. Chystám se teď v létě pustit do barvení přírodními barvivy, tak se snad zadaří.

Popisky: řemesla

Prohlédnuto: 278 x

Přílohy:

Odpovědět

Odpovědi do této diskuse

ahoj, a jaký máš kolovrátek? Já mám beskydský - od pana Zbranka, ale zajímají mě i výhody a nevýhody jiných :)
Ahoj, tak já mám ten samý, celkem mi vyhovuje. Jestli znáš Verlit, co dělá stránky www.predeni.cz, tak ta jeden čas skupovala na aukru různé kolovrátky, jestli se dobre pamatuju. Mohla by s nimi mít zkušenost. Já teď dost řeším česačku. Máš ji? Já jsem se ještě na ni nezmohla, ale začíná to být dost akutní. Zbranek taky dělá. Nevidělas ji?

Tereza Klazarová říká:
ahoj, a jaký máš kolovrátek? Já mám beskydský - od pana Zbranka, ale zajímají mě i výhody a nevýhody jiných :)
Ahoj, o Verlit vím na Fleru, ale neznám ji. Česačku nemám, od Dalinu mi přijde dost drahá. Že je vyrábí i pan Zbranek, jsem slyšela - viděla na fotkách. Chystám se mu volat kvůli cívkám, tak se ho asi optám. Zatím češu na kartáčích (malé množství) a velké množství si nechávám načesat u jednoho pána co bydlí kousek od nás. Má na to takový obrovský stroj z první republiky - krása, ale chystá se ho dát do šrotu :(
Fakt? Tak to závidím. A odkud jsi? Já bych stroj z první republiky brala hned, tak kdyby se ho chtěl zbavit i takhle...:))) Cívky bych taky potrebovala...ale porad je neco duležitějšího...
Jsem z takový malý vísky od Rychnova nad Kněžnou, pán to má v Lukavici u Rychnova. Je to stroj na celou halu - obrovský, taky jsme o něj měli zájem, ale řekl, že ho radši dá do šrotu za 15 000 než aby ho někomu prodal za 70 (ne, že bychom za něj tolik nabízeli, to uváděl jako příklad). Asi trochu jiná logika :) Bude ho škoda, je to krásný historický stroj.

Asi před pěti lety jsem byla na kurzu filcování v chráněné dílně www.gawain.cz a tam myslím měli česačku od pana Zbraňka i od Dalinu. Zkuzte se poptat tam na jejich zkušenost. Já už si přesně rozdíl nepamatuji. Také jsem si ji chtěla u pana Zbraňka pořídit, ale zrovna byl v jednání s někým z Itálie ohledně drátků na buben česačky. Nakonec jsem tu od Dalinu dostala k narozeninám :-) Kolovrátek mám od něj. 

Odpovědět do diskuse

© 2012   PermaWeb

Odznaky  |  Oznámit problém  |  Podmínky služby