Všechny zdravím a prosím o radu.

Rád bych se přesunul tvořit na pozemek (2.5 ha). Je vedený jako TTP.

Není tam el. ani voda.

A mám dilema, jak to celé začat. Jak se tam usadit, nejlépe co nejrychleji, nejlevněji a také bydlet v něčem co je z co nejvíce přírodních materiálů - věřím v teorii prány procházející skrz obydlí v kruhu nebe-země.

Jsem na to sám a nechci trávit celý den prací na tom obydlí, nemůžu - ideál 5 hod denně.

A hlavně taky - nic jsem nikdy nepostavil, jsem bývalý IT postiženec, ale ruce křivé nemám. 

A jde mi taky hodně o finanční stránku.

Co byste zvolili vy jako startovací bod?

Napadla mě maringotka - u ní je to z pohledu energií nanic (plechová střecha apod.), ale zase je to téměř okamžité řešení a hlavně se mi líbí, že ji můžu poměrně lehce prodat, tak jak ji koupím, na inzerát.

Pak mě napadla jurta - a u ní už spoustu věcí nevím. Na kolik by mě nejlevněj přišla? Je možnost si ji postavit i třeba za pomoci samostudia (knihy apod.) sám? Že bych ji nekupoval jako hotovou věc. I kdybych ji teda kupoval a chtěl bych v ní být celoročně, tak na kolik to může nejlevněji vyjít?

No a ideálem by pro mě byl nějaký domek - hlína, sláma, kamení, dřevo. Jaký byste zvolili co nejjednodušší a nejrychlejší postup? Mě napadly jako urychlení základů např. natloukané pneumatiky namísto výkopu, do něj štěrk a na to kameny a pak na pneu dát samonosně balíky a střechu nejjednodušej nevím jak, poradíte? Nebo co vás prosím napadá? A hlavně, je to vůbec reálne pro jednoho člověka, aby si to během rozumné doby (do roka určitě) postavil a mohl v tom úspěšně plnohodnotně, ale skromně žít, jako např. v jiném bytě?

Jo a ještě k otázce vody. Není tam potok, přímý zdroj. Takže volba je asi studna. Opět, jak nejlevněj? Byl jsem se ptát ve firmě co vrtá a řekli mi částku cca 60 tis. aj s pumpou. A mě by nejprv zajímalo, jestli jsem magor, pokud bych to dělal sám, ručně? Ale nemám opět zkušenosti. Hlavně teda když si představím, že jsem 5m hluboko a celé se to na mě sesune. Musel bych první nastudovat vše. Ale je to vůbec možné nad tím takhle uvažovat?

A taky, kde ji vykopat. Proutkaře? Ale důležitá věc je tato - je tam jedno pořádně rozmočené místo, kde zapadávají traktory, které nám to sekají (je to v pronájmu). Je to ve skoro nejvyšším bodě toho pozemku. Dá se z toho říct, že tam bych měl určitě kopat? A nebo dokonce, že nemusím ani dělat studnu, ale pokud tam vidím plno vody na povrchu, tak, že mi stačí udělat něco jako jezírko a budu tam mít stále vodu, aniž bych tam musel cpát fólie? Je lepší to místo pojmout teda na jezírko, než na studnu? Nebo se to dá nějak zkloubit?

Děkuju moc za jakékoli postřehy, bude mi to moc nápomocno k životu blíž k přírodě. 

Popisky: pozemek, stavba

Prohlédnuto: 3973 x

Odpovědět

Odpovědi do této diskuse

Petra Stejskalová: Co jsem komu udělal? To je zase hrozný blábol. To už je naše školství v tak hrozném rozkladu, že produkuje takové ..........trans-mutanty?

Samča: Přesně, musím souhlasit. Opravdu zde za klávesnicí nesedí tupouni co žijí s rouškou na očích, i já cítím, že se zde zde píší lidé, kteří se snaží předpokládat, že ostatní berou vše doslova a nebo nemají skeptický názor na některé věci. Často ti co se ptají, hledají svoji cestu a nesmířili se s názorem jediného autora. To co se smířili na permawebu nejsou a dělají co řekl jejich bůh. :D

Asi by bylo lepší kdyby lidé mluvili raději formou Mě to nefunguje než že to nefunguje, takový malý obrat změní větu a muže vytvořit konstuktivní diskuzi o tom co a proč a jak to třeba chápe nebo zkusil. Ale jsou zde použita slova absolutistická a ty jsou stejně nesmyslná jako slova onoho uctívače jediného názoru.

Zdraví Josua

Mimochodem, z předešlých debat jasně vyšlo na jevo, že tomu čemu jeden nevěří nemusí druhý ale nemusí se mezi sebou hádat. Nechmesi svoje ideologie a mluvme k věci :D Tedy Levné bydlení to myslím bylo.

Kritizovat umí každý ... jednat a tvořit jen moudrý. Proto se v hospodách u nás kritizuje politika a v práci se robí co systém velí :D

Zdraví Josua

Josua: klidně můžu napsat, že mi transmutace v rostlinách nefunguje, ale zároveň platí, že ta transmutace v rostlinách nefunguje ani nikomu jinému. Můžu také napsat, že se mi jako prevence před úderem blesku do domu osvědčilo vystrčení holého zadku směrem k bouřkovému mraku ........ prý to usmiřuje nějakého staroslovanského (nebo já už nevím jakého) boha co má na starost blesky ............. párkrát jsem to vyzkoušel a fakt nám do baráku neuhodilo. Můžeš to vyzkoušet také :-)

Můžeme si zde prezentovat své osobní zkušenosti, ale zároveň existuje něco jako současná úroveň vědeckého poznání. Předpokládám, že ty nejsi schopný doma ověřit, jestli transmutace v rostlinách proběhla nebo ne. Můžeš si tedy vybrat ......věřit 100 let starému názoru nějakého fanatika, nebo věřit současnému vědeckému poznání, které transmutace dost slušně dokáže popsat a vysvětlit?

Radioaktivitu objevil Henri Becquerel v roce 1896 a Rudolf Steiner žil v letech 1861-1925 ........... co tak asi mohl znát Steiner z atomové fyziky? Leda tak prdlajs. Hlavně že už tenkrát byl chytrej a věděl jak to funguje ......... já bych řekl, že zrovna v době, kdy se Steiner šťoural v zemi, tak radioaktivita a transmutace byla v novinách .......a protože si některé věci nedokázal vysvětlit, tak využil módní trend a nacpal to do svého textu bez minimální úrovně pochopení. Tím ho nechci snižovat, bylo to v době, kdy úroveň poznání v tomto oboru byla mizerná .........jeho neznalost je tedy omluvitelná .......ale neznalost dnešního člověka už omluvitelná není.

QNX: sr nebudu se vyjadřovat. Přijde mi to zbytečné. Každý vidíme smysl svého života v něčem jiném.

Jsem šťastný, že jsi šťastný s svými pohledy na svět.

Máme přece tak krásnou příležitost.... děkuji za to všemu a všem kolem.

Zdraví Josua

QNX: klidně můžu napsat, že mi transmutace v rostlinách nefunguje, ale zároveň platí, že ta transmutace v rostlinách nefunguje ani nikomu jinému

Aha, tak takhle to vidíš! Když to nefunguje mně, pak to nefunguje vůbec. No, bohužel takhle se svět netočí:)

Víš QNXi, jsi milý, ale ty nejsi my:))

Některé věci fungují jen těm, kteří už k nim dozráli svým vědomím. Farmaření je jednou z mnoha vnitřních cest uvědomění.

Hezký den

Ilono: Děkuji již jsem neměl sílu reagovat, je to pořád to samé. Mohu jen souhlasit. Funguje jen to čemu věříme.

Zdraví Josua

Ilona Hotárková říká:

QNX: klidně můžu napsat, že mi transmutace v rostlinách nefunguje, ale zároveň platí, že ta transmutace v rostlinách nefunguje ani nikomu jinému

Aha, tak takhle to vidíš! Když to nefunguje mně, pak to nefunguje vůbec. No, bohužel takhle se svět netočí:)

Víš QNXi, jsi milý, ale ty nejsi my:))

Některé věci fungují jen těm, kteří už k nim dozráli svým vědomím. Farmaření je jednou z mnoha vnitřních cest uvědomění.

Hezký den

Transmutace prvků  bývá doprovázena ionizujícím zářením, a nebo dlouhou časovou osou..... Tedy i pokud se budeme bavit o jednotlivých izotopech.

Jedná se o natolik složité jevy, že se v naší republice vyskytuje počet lidí, který by o tom mohl fundovaně mluvit, jenž bychom na prstech jedné ruky spočetli....

Je to perspektivní obor ve stahu k energetice, ale k rostlinám bych to nikterak nepřibližoval. tam bych mluvil o přeměně, o oxidaci, a zpřístupnění či jímání živin.....Ani zde však nenaleznete mnoho odborníků, kteří by byli na špičkové úrovni zajedno.

Ilona Hotárková: Vůbec jsi nepochopila co jsem se snažil napsat. Netvrdím, že transmutace v rostlinách nefunguje, protože nefunguje mně. Ono je to přesně opačně. Transmutace nefunguje nikomu a proto nefunguje ani mně. Ta příčinnost je přesně opačná. Chápeš ten rozdíl?

Jsou dva základní přístupy, ten první je založený na víře. Někdo napíše, že rostliny transmutují prvky a druhý si to nijak neověří a uvěří tomu. To je dost hloupé. Druhý přístup je vědecký ... někoho napadne, jestli náhodou v rostlinách transmutace neprobíhají, pak udělá pokus a ověří si to.  Výsledky publikuje a další lidé se na to podívají a ty výsledky ověří. Pokud se ukáže, že výsledky jsou ověřitelné a původní autor nebyl jediný komu to fungovalo, tak máš něco s čím můžeš dál pracovat.

Používání víry je velice snadné, nepotřebuješ k tomu žádné vědomosti, žádné dovednost a dokonce ani žádné laboratoře s drahým vybavením. .........ale zároveň je to přístup omezený a vlastně i velice arogantní. Člověk přijme za svou nějakou nepodloženou představu a očekává, že se svět podle ní bude řídit. .........ale tak svět nefunguje. Realitě je úplně jedno, jakou o ní máš představu.

Vědecký přístup vyžaduje znalosti, dovednosti a často i složité vybavení ........ale výsledky, která věda přináší jsou hmatatelné. Když někdo uvěří, že může létat a skočí z 10 patra, tak se pošetilost jeho víry brzo ukáže - skončí jako mastnej flek. Věda však soustavnou a usilovnou prací dokázala najít řešení jak člověka bezpečně dopravit na zem po vyskočení z 10 patra, jak ho vynést do oblak a dokonce i do vesmíru .........to by víra nikdy nedokázala. Vědecký přístup vyžaduje pokoru, protože člověk s vědeckým přístupem ze sebe nedělá střed vesmíru, ale podřizuje se poznání okolního světa .......... to je pokora, ke které je nutné dospět.

Ona je tady zase jedna pěkná spojnice a když bobek psal o parazitismu, tak ten parazitismus můžeme najít i tady.

Ta víra je člověku věřícímu v transmutace v rostlinách umožněná jenom díky tomu, že nespočet lidí s vědeckým přístupem tvrdě pracuje na tom, aby ten trans-mutant měl plný talíř, oblečení, dům, teplíčko, pohodlíčko. Koho chleba jíš, toho píseň zpívej. Já využívám výhody vědeckého poznání a proto vždy budu stát na straně vědeckého poznání a na straně vědeckých metod práce. Ty výhody vědeckého poznání využíváš také, ale do ruky, která tě krmí koušeš a na svého živitle pliveš a kopeš do něj. Až do ruky vezmeš libovolný předmět, až otočíš vodovodním kohoutkem, cvakneš vypínačem, přečteš si tento text na monitoru ...........pokus se zamyslet co všechno se za tou zdánlivou samozřejmostí skrývá ........... zjistíš že to není žádná arogantní víra, ale že to je spousta vědecké práce.  Věř si čemu chceš, já se v hluboké úctě skláním před poznáním.

:D vidíme to každý jinak, buďme šťastní s tím co máme a hleďme si svého :D

QNX: Respektuji, že ty to vidíš jinak a svět je podle tebe chápatelný jen z pohledu současného věděckého chápání. Nejsem víc než ty a mé názory nejsou lepší ani horší než tvoje. Jsou to jen moje a tvoje názory.

Dodatek: Já nemluvil o transmutaci (ani ten princip neznám), ale to tom co zde hlásáš. Není třeba tedy dále rozebírat toto téma, bylo by to zbytečné zatěžování očí druhých. Ale třeba to někoho i pobaví :D mě už delší dobu ne.

Pojďme hledat společné věci na kterých se shodneme, co nám pomůže spolupracovat/předávat si zkušenosti. Kašleme na rozdílnost názoru/vyznání/pohledů na život. Životní postoje se chápou životem, ne texty na webu. Bude to tak lepší, každý má dle mě svrchované právo mít svůj názor (i sebe šílenější) a tak respektuji ten tvůj.

Přeji hezký den.

Zdraví Josua

Josua: Josuo, promluvil jste jako rozumný muž! Pojďme a opusťme tuto diskusi, která zmutovala do transmutací a zkusme Levné/rychlé bydlení pro začátek žití na pozemku II., tentokrát bez konfliktních emocí!

Petra Stejskalová: OK, pokračujte v levném/rychlém bydlení na pozemku. Já se zatím budu věnovat jiným věcem.

Josua: zase jsi to moc nepochopil. Já jsem nepsal o tom, že se na svět dívám "jen z pohledu současného věděckého chápání" , ale to je fuk, jak už jsem napsal, jdu se věnovat něčemu jinému.  Věř si čemu chceš, jenom se při tom snaž dohlédnout trochu dál a snaž se uvědomit komu vděčíš za své pohodlí.

Odpovědět do diskuse

© 2012   PermaWeb

Odznaky  |  Oznámit problém  |  Podmínky služby