Máte někdo tuto novou knihu Moje přírodní zahrada - Příručka zahradního vědění (http://cz.natur-im-garten.at/start.asp?b=7294), která vyšla před Vánoci? Co na ni říkáte? Stojí za to si ji koupit?

Popisky: hledám, literatura, pěstování

Prohlédnuto: 564 x

Odpovědět

Odpovědi do této diskuse

Dobrý den všem,

nahoře zmiňovanou knížku "Moje přírodní zahrada" jsem měla půjčenou z naší knihovny (Severočeská věděcká knihovna), a ke koupi doporučuji snad jen úplným "začátečníkům v oboru". Sice je tam spousta hezkých fotek, ale informace mi přišly dost plytké. Ten Svoboda ("Kompletní návod pro založení ekozahrady....") poslouží po praktické stránce mnohem lépe.....(množství informací o pěstování a množení permakulturně zajímavých ovocných dřevin, co asi jinde nenajdete, a taky celková atmosféra téhle knihy je fantastická).  Stejně tak se mi zamlouvala "Česká biozahrada" od R. Hradila a kol., r.vyd 2000 - spousta info použitelných do praxe (jakés takés základy semenaření vlastní zeleniny..., konkrétní návrhy smíšených kultur - co se s čím snese a co s čím ne, konkrétní postupy na hnojivé a repelentní jíchy atd.atd.)

Vůbec, když vyjde nějaká knižní novinka, vřele doporučuji si ji nejprve půjčit z někde knihovny, než koupíte.... (jelikož oblast permakultury, přírodních zahrad a přírodního stavitelství se stává v posledních letech u nás velmi populární - což je samozřejmě dobře...- ale tiskne se toho, přijde mi, už docela dost, a ne všechno stojí za ty peníze, co to stojí....)

Díky moc za postřeh. Je to přece jen cca 500,- Kč. Chápu to tak, že když jsem v permakultuře začátečník, tak nemá cenu mít obě knihy: "Moje přírodní zahrada" a současně "Kompletní návod pro založení ekozahrady...". Jako vhodnější, obsáhlejší a ucelenější se mi jeví ten Svoboda. Díky taky za ten tip na Hradila. Sice je docela vyprodaný, ale dá se vyhrabat.

Alda: Seznam jsem zkopírovala z http://www.zahrada-dobra.cz/permakultura :-)

O permakultuře bylo napsáno již mnohé, a přestože není lepšího způsobu jak ji poznat, než ji praktikovat, doporučená a dobrá literatura již existuje i v českém jazyce:

Kompletní návod k vytvoření EKOZAHRADY a rodového statku, Jaroslav Svoboda

Zahrada k nakousnutí - Permakultura podle Seppa Holzera, Sepp Holzer

Permakultura: Principy a cesty nad rámec trvalé udržitelnosti, David Holmgren

Česká Biozahrada, Radomil Hradil a kolektiv

Permakultura v kostce, Patrick Whitefield

Úvod do permakultury, Bill Mollison a David Holmgren

Manuál ekologickej výstavby, Eugen Nagy

Přeměněný les, Chris Maser

Prastarý les, Chris Maser

Revoúcia jednej slamky, Masanobu Fukuoka

Kompostování - biozahrada, Bob Flowerdew

Viděl jsem tě růst, Erwin Thoma

Super. diky! I za tip na web. Nicmene to stale je ukryte tady v tom vlakne a nahodny navstevnik nebo novacek stale nema sanci to najit.... Respektive bude muset dlouho hledat. A kdyz uz je v menu část Foto, Videa tak bych si docela dobre dokazal predstavit i seznam webu a lilteratury. Ale to je jen pripominky zacatecnika, ktery to nema v malicku. Ostatnim to zrejme nepripada zas tak az dulezite. Pokud by k te literature byla vzdy nejaka mensi recenze tak to uz bych asi chtel moc..... ;-)

Odpovědět do diskuse

© 2012   PermaWeb

Odznaky  |  Oznámit problém  |  Podmínky služby