byl jsem se nedávno podívat v 1 cigány vyrabovaném statku a našel jsem tam 2 troky na paření prasat z lipového dřeva...čím je nejlépe ošetřit proti červotoči a hnilobě aby šly zase používat...??? 1 jsou praské a tak se to tá stáhnout nahoře silnějším nerezovým plechem na rantlu a následně vytmelit...poradí někdo, jakou nejlépe hmotou...??? ty další, asi 1.5 m jsem odřel kartáčem doběla ale také by to chtělo něčím ošetřit...horkým lněným olejem...??? a co červotoč...??? některé partie jsou jím napadeny...troky jsou celkem již v o.k. stavu, jen je něčím ještě napustit...přece to bude ve styku s masem a tak to nemůžu natřít nějakou zelenou sračkou na pergoly, ne...???

Popisky: dřevo

Prohlédnuto: 128 x

Odpovědět

Odpovědi do této diskuse

no, asi by to nedopadlo dobře s těma trokama v nějaké sušárně řeziva...a rozříznutí těch trok, to snad nemyslíš vážně...???

ano dlabané teslicí...to jsou troky...stlučené z desek jsou necky...vím že dnes dělají i bednáři technikou jako sudy... ty troky by rozřízl jen barbar nebo měšťák - chalupář...asi to jen natřu tím horkým lněným olejem...díky za snahu poradit...ale asi to nebude ono...

Odpovědět do diskuse

© 2012   PermaWeb

Odznaky  |  Oznámit problém  |  Podmínky služby