Popisky: Permakultura
Prohlédnuto: 1010 x
Permalink Odpověď přidal(a) jarda bon jovi na 20.Září.2011 v 22:38 Mno, tak bez boha ta permakultura nepůjde......
Kdesi jsem to četl.... počkej, už vím, když upalovali Jana Husa.
Tuhle debatu musíme ukončit, jinak odradíme mnoho permakulturistů hned na začátku. Boha sem necpěme, už ho nacpali ledaskde. Je to o vás a o vašich touhách být nezávislejší, samostatnější a uctivější k přírodě. Nehledal bych zde ani hudbu sfér, ani kosmické vlivy, ani posun čaker, ani mumlání manter.
Jasně že je moderní trend vše zesložitovat a komplikovat, aby vyniklo vedoucí postavení těch prvozasvěcenců, ale to je obecný trend platný tisíce let.
Bacha na domněnky, vždy je máme křišťálově průzračné a jasně nalajnované....Přeci nebudem pochybovat sami o sobě....
Eltariel říká:
JBJ: Někteří nazývají Boha Přírodou , jiní zase jinak. O to přeci vůbec nejde.Domněnky moje? V tomhle mám dost jasno, rovnováha je o třech , ne o dvou. Mojžíš nedělal zadáčo, ale možná ses to někde dočet. Ti co jsou ve všech kulturách ctěni a předávají zkušenosti, dovednosti ....tak ty fungují ve trojkové rovnováze, jinak by na to jednoduše neměli.
Permakultura má v sobě neviditelnou strukturu, která je všudypřítomná , těžko uchopitelná ,ale je.
Člověk , Země , Bůh(si to nazvi každý jak chceš). 3. To není domněnka to je realita.
Permalink Odpověď přidal(a) jarda bon jovi na 21.Září.2011 v 7:50 No to každopádně, avšak o plytkých záležitostech zde nebyla ani jediná myšlenka..Nemyslím si, že bude permakultura povrchní záležitost. Ale k jejímu přijetí a praktikování není potřeba akademický titul,titul před jménem ani služby všemohoucího.
QNX říká:
JBJ: "To co se snaží tvářit jako hluboké nebývá ani povrchní" ......... už nevím kdo to řekl, ale něco na tom je :-)
Permalink Odpověď přidal(a) Eltariel na 21.Září.2011 v 22:44 JBJ: kdo se odradit chce nechat , ten se nechá.Nenacpeš něco někam , když už to tam je. Ale dej pozor , třeba někoho odradíš.Třeba to právě proto někoho zaujme.
:-)))
Permalink Odpověď přidal(a) jarda bon jovi na 22.Září.2011 v 0:31 Dobře jsi mne pobavila, jen co je pravda. Ale opravdu a upřímě......
Každému, co jeho jest.
Něčím mi připomínáš moji dospělou dcéru. Zřejmě tou sveřepostí a umíněností...Budiž po tvém....jsem špatnej katechét.....
Shniju v pekle.....
Eltariel říká:
JBJ: kdo se odradit chce nechat , ten se nechá.Nenacpeš něco někam , když už to tam je. Ale dej pozor , třeba někoho odradíš.Třeba to právě proto někoho zaujme.
:-)))
Permalink Odpověď přidal(a) Eltariel na 23.Září.2011 v 23:03 JBJ: ale dity....vždyt mě je to úplně šuma fuk....
Permalink Odpověď přidal(a) jarda bon jovi na 24.Září.2011 v 12:26
Permalink Odpověď přidal(a) Eltariel na 26.Září.2011 v 22:30 Jaroslav, pekne si to napisal s tym smerom. Neviem este co presne a ako to budem v zivote robit, ale som rada, ze som nasla svoj smer a toho sa drzim. Podobne teda vnimam permakulturu aj ja - ako spravny smer cesty :-).
Ahoj Eltariel, mít znalosti a schopnosti je pro samé žití s permakulturou či permakulturou stejně důležité, jako duchovní ukotvení. Jak jsem výše zmiňoval, nemusíš vlastnit zemi (defacto ona vlastní nás:-)..), můžeš přebývat ve stanu a nemusí to být zrovna skvělá jurta a přesto můžeš žít lehce a permakulturněji, než stovky absoluventů kurzů a seminářů.
Na permakultuře je pro mě skvělé, že dává směr a ne přesný návod. Bez vyššího vedení nejsme schopni dosáhnout klidu a vyrovnanosti, ať s permakulturou či bez ní, v tom se určitě s většinou lidí obývající tento internetový prostor shodneš.
Krásný den:-)).
Eltariel říká:Tak jsem se pročetla až sem.
Cyril: spousta otázek, v pořádku, napadnou každého, kdo tomu bude chtít rozumnět. A do určité míry nás nepovedou dopředu odpovědi , ale právě ty otázky.
Všichni to zde vysvětlují dobře a je možné souhlasit.
Jen mi prosím odpustte další otázky:-)
Je opravdu tak nutné umět vyprat vlnu, usoukat, utkat, vypěstovat , zabít, shrábnout dotace, být soběstačný , mít to a nemít ono, chovat zvířata, bydlet ve slaměném domě s plísní i bez plísně, jíst bio , pít bio , mít za kámoše Seppa Holzera, mít xxxkurzů a titulů, mít haktary půdy......????Bud vám přáno.....
Je to permakultura? Ano je , ale jen její část!
Člověku stačí člověk, spojený se Zemí i s Bohem, aby byl permakulturníkem kdykoli a kdekoli.....
Permalink Odpověď přidal(a) drudo drudriger na 28.Září.2011 v 21:08 Vítá vás
PermaWeb
Diskuse ve fóru:
Rostliny Keře Stromy
Pěstování Permakultura
Pozemek Domácnost
Sháním Nabízím Včely
Semena Nářadí Odkazy
Literatura Filmy Strava
Ovoce Zelenina Léčivé
Půda Škůdci Komunity
Dřevo Ekologie Spory